Video: Abielu registreerimine koerasportlaste moodi

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerasportlastest Aivo ja Mari Oblikase stiilipuhas abielu registreerimise tseremoonia toimus koerte trenniplatsil
Koerasportlastest Aivo ja Mari Oblikase stiilipuhas abielu registreerimise tseremoonia toimus koerte trenniplatsil Foto: Video kuvatõmmis

4 aastat koos elanud ning koerasporti harrastavad Aivo ja Mari Oblikas otsustasid abielu registreerida väga ebatavalisel kombel – üllatuspidu sõpradele ja pereliikmetele toimus koerte treeningväljakul ning pruudi ja peiu saatis tseremooniameistri juurde koer.

Paari registreerimisest ja pulmapeost teadis ainult Aivo tütar. Ülejäänud sugulastest ja sõpradest külalised olid kutsutud justkui Aivo kevadel toimunud ja Mari järgmisel aastal tuleva juubeli ühisele tähistamisele.

 „Esialgu tundus, et kuna oleme kaua vabaabielus elanud ja lapski on nelja aastane, siis teeme pigem tagasihoidlikuma registreerimise. Pärast sellise pikkusega pereelu ei tundunud nii-öelda valge pulm enam see päris õige.  Tekkis idee ühildada igapäevaharrastus abielu registreerimisega  ja tuua sõbrad-sugulased sellest samuti osa saama“, rääkis Aivo Postimehele.

Aivo sõnul veedavad nad koos Mariga suurema osa väljaspool tööd trenniplatsil. See on teatud mõttes nagu teine kodu. Kuna selle kohaga haakub väga palju emotsioone ja teravaid elamusi, siis tundus paarile abielu registreerumine sinna hästi sobivat.

„Külalistele tahtsime teha registreerimise üllatusena. Ühest küljest tundus see põnev. Teisest küljest on meil suur hulk tuttavaid, kes on palju kuulnud meie harrastusest, kuid pole seda kunagi reaalselt näinud.  Seega arvasime, et koos peoga saaksime oma sugulastele sõpradele ka seda osakest endast lähemale tuua.“

Trenniplatsil registreerimise korraldamise idee oli ka sümboolselt lahe, sest Mari ja Aivo tutvusid just koerte treenimise ajal.

„Inimesed, kes harrastavad koos langevarjuhüppeid või sukeldumist, on ju ka abiellunud õhus või vee all“, tõi Aivo peoideele analooge.

„Mulle meeldis selliste eriliste pulmade mõte. Üritus sai üles ehitatud nagu IPO eksam, kus toimub kõik alates varrukamehe otsimisest ja kinni pidamisest kuni valvamiste ja võistlemisteni välja. Kõige lõpuks konvoeerib koerajuht varrukamehe (päti) kohtuniku juurde. Antud „eksamil“ aga oli „kohtunikuks“ ametnik, kes tavapärase hinnangu andmise asemel meid hoopis paari pani ,“ selgitas koerte varrukatreenerina tuntud Aivo Oblikas.

IPO on teenistuskoerte koolitusala, mis koosneb kolmest osast – jälg, kuulekus ja kaitse. Maril on sellel alal ette näidata nii erinevate klubide meistritiitlid kui Eesti Kennelliidu IPO töötšempioni tiitel. Aivol on aga oma koeraga võistelnud MM-võistlustel ning saavutanud seal 10. koha.  

Aivo kirjeldas, kuidas eriline tseremoonia aset leidis: „“Eksam“ toimus samade reeglite järgi nagu alati. Sümboolselt nägi see välja selline, nagu oleks Mari  koos koeraga (koduse nimega Tüüp) mind varjest üles otsinud ning pärast minu mõningast vastuhakku mind tseremooniameistrist „kohtuniku“ ette konvoeerinud“. 

Külaliste sõnul elas ka Õnnepaleest kohale tellitud abielude registreerija oma kohtuniku osasse väga hästi sisse nagu tõeline näitleja. Omamoodi punkti pani i-le peale ka Eesti suvele nii omane vihm, mis kogu selle vaatemängu kõiki osalejaid kastis.

Värskelt abiellunud pruut ja peig töötavad erinevates valdkondades, kuid koerasport on neil ühine hobi.  Mari ja Aivo on  Klubi Sportkoer asutajad ja hing.

Aivo sulest ilmub juba sügise hakul käsiraamat koerte käitumisest ja kasvatamisest.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles