Maailma koledaimaks koeraks pärjati kümneaastane Quasi Modo

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Floridas korraldatud konkursil maailma koledaima koera tiitlile tunnistati 27 osaleja hulgast tänavuse aasta võitjaks segavereline koer Quasi Modo. World’s Ugliest Dog® konkursi idee on tõsta inimeste teadlikkust selle kohta, et vaatamata füüsilistele eripäradele või puudustele on ka inetud koerad armastavad kaaslased. 

Paljud «iludusvõistlusel» osalevad koerad on päästetud varjupaikadest või kutsikavabrikutest.

Ka pitbulli ja hollandi lambakoera järeltulija Quasi Modo hüljati varem tema inetuse tõttu, kuid ta sai endale uueks omanikuks hoiupaiga veterinaari.

Konkursi peakohtunik Brian Sobeli sõnul valiti Quasi Modo välja seetõttu, et ta näeb välja nagu hüään ning osade žürii liikmete arvates «kehastab tipptasemel inetust».  Koer osales võistlusel ka möödunud aastal ning saavutas siis teise koha.

Võistluse veebilehe andmeil hinnatakse konkursil lisaks koera loomulikule inetusele (mille saavutamiseks ei tohi inimene kaasa aidata) ebatavalisi omadusi, esmamuljet, isiksust ja pealtvaatajate aplausi.

Tiitlite kandideerivatel koertel tuli kõndida punasel vaibal ning nende esitlusele elas aplausiga kaasa enam kui 500 pealtvaatajat ning hulgaliselt välisajakirjanikke.

Quasi Modo omanik sai auhinnarahaks 1500 dollarit ja väiksemaid kingitusi. Lisaks tuleb tal tiitli võitjaga osaleda meediatuuril.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles