Hugo Boss loobus karusnaha kasutamisest

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karusloomad võivad kergemini hingata - sellist karusnahkade kasutamist Hugo Bossi 2016. aasta sügis-talvises kollektsioonis  enam ei näe.
Karusloomad võivad kergemini hingata - sellist karusnahkade kasutamist Hugo Bossi 2016. aasta sügis-talvises kollektsioonis enam ei näe. Foto: Hugo Boss

Loomakaitseorganisatsioonid üle maailma juubeldavad luksusbrändi Hugo Boss otsuse üle loobuda oma kollektsioonides kõikidest karusnahkadest, sealhulgas küülikunahkadest. 

Hugo Boss teatas oma jätkusuutlikkuse raportis, et 2016. aasta sügis-talvises kollektsioonis karusnahka enam ei kasutata. Karusloomafarmidest pärit toodangu loobumisega edastas Hugo Boss moemaailmale selge sõnumi: “Me soovime inspireerida praegust, ja eelkõige järgmist generatsiooni uut tüüpi luksusega,” märgitakse raportis.

Eestis müüakse praegu juba ligi 30 moebrändi, mille tootja on liitunud Fur Free Retailer programmiga. Lisaks Hugo Bossile on eesrindlike tootjate nimekirjas näiteks Esprit, GEOX, H&M, Lindex, Etnies, Marc O'Polo, O'Neill,  Tommy Hilfiger, Vagabond ja Zara.

Rahvusvaheline karusnahavastane liit Fur Free Alliance, mille liikmete hulgas on ka Eesti organisatsioon MTÜ loomade eestkoste organisatsioon Loomus, avaldas luksusbränd Hugo Bossile avalikku tunnustust toodangus karusnaha kasutamise lõpetamise eest.

“Loomade väärkohtlemise vastu välja astumise ja oma kollektsioonides karusnahkade kasutamise lõpetamisega on Hugo Bossist saanud moemaailma eestvedaja,” teatas Fur Free Alliance’i eesistuja Jon Vinding. “Fur Free Alliance loodab, et teised luksusbrändid järgivad Hugo Bossi eeskuju – eriti nüüd, kui meil on nii palju julmusevabu alternatiive, mis on moodsad ja ehtsa karusnahaga äravahetamiseni sarnased.”

„Eesti tootjate seas pole me veel Fur Free Retaler ehk Karusnahavaba tootja programmiga alustanud, küll aga on see plaanis“, kinnitas MTÜ Loomus kommunikatsioonijuht Annika Lepp. Samas on  vabatahtlikult Loomuse manifestiga karusloomakasvanduste ja loomatsirkuste keelustamise poolt liitunud mitmed Eesti disainiettevõtted, nende seas Aus Design OÜ, Reval Denim Guild ja Trash to Trend (MTÜ ReUse).

Manifestile karusloomafarmide ja loomatsirkuste keelustamise poolt on alla kirjutanud juba Eesti 62 ettevõtet ja vabaühendust.

Copy
Tagasi üles